055 49 99 95
info@basisschool-zwalm.be

schoolteam.

Basisschool de zonnewijzer heeft een team van enthousiaste leerkrachten die steeds het beste in leerlingen naar boven halen.

zorg en clb.

Zorg is alle hulp die een kind krijgt doorheen zijn schooltijd. Elk kind is UNIEK ! Ieder kind is verschillend ! De zorgcoördinator gaat samen met de klasleerkracht op zoek naar geschikte hulpmiddelen om kinderen te begeleiden die het moeilijker hebben, maar ook hoe we snel lerende kinderen meer uitdaging kunnen bieden, hoe we de werkhouding kunnen verbeteren, hoe we het leren lezen kunnen ondersteunen …

leerlingenraad.

Onze leerlingen kiezen jaarlijks een nieuwe leerlingenraad. Vanaf het 4de leerjaar is een vertegenwoordiging van 3 leerlingen per klas voorzien. De leden van de leerlingenraad zijn een aanspreekpunt voor leerlingen en personeelsleden. Zij brengen ideeën aan uit de klas, adviseren bij allerlei festiviteiten, het gebruik en inrichting van de speelplaats, ....

ouderraad.

Aan onze school is een VZW verbonden. Wat is de ‘VZW De Zonnewijzer’? VZW De Zonnewijzer is een organisatie van ouders, vrienden en externe sympathisanten van de school. Ze bestaat uit een groep enthousiaste mensen die de school een warm hart toedragen, die zich volledig belangeloos willen inzetten ten voordele van de school en de leerlingen. Door het inrichten van allerhande activiteiten, in samenwerking met de school, zorgt de VZW ervoor dat er bijkomende middelen voorhanden zijn, die integraal geïnvesteerd worden in de school ten bate van de leerlingen.

scholengroep 20.

Scholengroep 20 Zuid-Oost-Vlaanderen is het schoolbestuur van de 15 GO!-scholen in een regio die zich uitstrekt van Geraardsbergen tot Zottegem, over Brakel, Herzele, Zwalm, Zandbergen en Sint-Lievens-Houtem. Onze scholengroep organiseert samen met 25 andere scholengroepen het Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en behoort tot het GO!. De scholengroep wordt geleid door de algemeen directeur Isabelle Truyen en beheerd door de Raad van Bestuur. Onze scholengroep telt een 800-tal personeelsleden en 6200 leerlingen.
translate